Royal Van Zanten

passie doorgeven

Het vraagstuk van Royal Van Zanten

Hoe brengen we ons verhaal op een krachtige manier en laten we zien dat Royal Van Zanten “Back on track” is en sterker dan ooit?

Het eindresultaat vind je op de website van Royal Van Zanten.

Onze aanpak: De allura methode

Identiteit

De purpose en het DNA (kernwaarden) van Royal Van Zanten zijn geformuleerd met input uit persoonlijke gesprekken en online groepssessies met een internationale afvaardiging van medewerkers en management. De pay-off ‘Driven by Passion’ heeft daarmee betekenis gekregen en het verhaal is in lijn gebracht met de bestaande missie en visie. Nieuwe fotografie en iconen en consistent gebruik van de reeds bestaande huisstijl versterken de visuele identiteit op een zeer herkenbare manier.

Internal branding

Vertaling identiteit naar medewerkersboekje, live en online workshops met internationale medewerkers, ontwikkeling van een eigen DNA kwartetspel en koppeling naar bestaande interne middelen zoals de periodieke medewerkers bijeenkomst, medewerkers events en de interne nieuwsbrief.

Positionering

Vertaling identiteit naar corporate presentatie, website, persberichten, social media en aangepaste personeelsadvertenties. Uitbreiding van corporate beeldmateriaal / fotografie. Gebruik van purpose en DNA bij marktgerichte events.

Resultaat

  • Consistentie in boodschap en beeldtaal
  • 1 gedragen verhaal dat inspireert, verbindt en klopt
  • 1 lijn in alle corporate communicatie
  • Honderden trotse, betrokken medewerkers in Nederland en in het buitenland
  • Sterke binding tussen collega’s in Nederland, Oeganda, Colombia en Zuid-Afrika
  • Toegenomen enthousiasme voor het delen van het Royal Van Zanten verhaal.
  • Toegenomen focus op employer branding en duurzaamheid
  • Betrokken medewerkers bij strategie en innovatie.

Royal Van Zanten ontvangt intern en extern enthousiaste reacties op het verhaal en de manier waarop dat verteld wordt. Het verhaal start bij de mens, bij de purpose van Royal Van Zanten: Passie doorgeven

Internal branding
Medewerkers van Royal Van Zanten herkennen zichzelf in het verhaal en het DNA. De taal en het beeld passen bij het bedrijf en bij de mensen die Royal Van Zanten maken. Kwekers en ketenpartners reageren enthousiast op de krachtige, inspirerende en herkenbare manier waarop Royal Van Zanten steeds vaker naar buiten treedt. Er is veel enthousiasme voor het verhaal in presentaties richting partners en het marketingteam benut de kracht van de purpose in berichten voor de pers, bij het nomineren van producten voor awards en in de algehele corporate communicatie. Het verhaal is echt, eerlijk, verbindend en werkt als brede basis voor veel vormen van communicatie.

Positionering

Royal Van Zanten vierde in 2022 haar 160-jarig bestaan. De vernieuwde identiteit doet recht aan de geschiedenis en aan de grote focus op mensen en hun passie daarin. Er wordt verder gebouwd op die geschiedenis met een goed verhaal vanuit de kracht van Royal Van Zanten. Royal en Passie vormen de kern van het DNA en de purpose: Passie doorgeven is zichtbaar in de grote focus op betrekken van medewerkers uit alle afdelingen, internationaal en in Nederland, bij strategie en innovatie. En in de trots waarmee actief wordt gecommuniceerd met de keten, met klanten en met toekomstige werknemers. Royal Van Zanten is meer dan ‘back on track’, het bruist er van groeikracht.

Maarten Goos, Managing Director: “Samen met Allura zijn we in het DNA van ons bedrijf gedoken. Allura heeft echt het verhaal van de medewerkers naar boven gehaald en krachtig geformuleerd. Er is intern veel energie ontstaan, mede omdat alle sessies in een creatieve en uitdagende vorm zijn gegoten. Wij zijn blij met ons verhaal en benutten dit nu in onze contacten naar buiten toe. We zijn meer dan ‘back on track’.”

Rob van der Helm, Marketing Manager: “Ons verhaal is versterkt en professioneel neergezet door de persoonlijke en energieke aanpak van Allura. Collega’s zijn zeer betrokken, we zijn super trots op het resultaat!”

De allura methode

Bij Royal Van Zanten hebben we de allura methode gebruikt. Het hele traject is in nauwe samenwerking met de klant doorlopen.

Bij het ophalen van het verhaal van Royal Van Zanten hebben we via online sessies een groot aantal internationale medewerkers gesproken. Deze sessies waren maatwerk.

Ook bij het uitrollen van het verhaal van Royal Van Zanten hebben we workshops op maat ontwikkeld. Medewerkers hebben de geformuleerde waarden uitgewerkt in kwartetkaarten. Het unieke Royal Van Zanten kwartetspel dat daarmee is gemaakt is een geheugensteuntje voor de lange termijn.

Tot slot hebben we langere tijd meegeschreven en geadviseerd over allerhande teksten, varierend van de Royal Van Zanten visie op duurzaamheid, persberichten en vacatures, om het bedrijf te begeleiden bij de implementatie van het verhaal in de praktijk.

Allura Vision Growers helpt bedrijven in de groene sector bij het ontdekken en formuleren van hun verhaal. Dat doen we op zo’n manier dat het verhaal niet alleen de belangen van het bedrijf belicht, maar ook aanspreekt bij klanten, partners en de maatschappij bredere zin.

Bedrijven die waarde toevoegen op lange termijn streven altijd belangen na die groter zijn dan het eigen bedrijf. Onze kunst is om die belangen inzichtelijk te maken en te verwoorden in een verhaal dat raakt en gedragen wordt door medewerkers. Wanneer medewerkers zich in het verhaal herkennen, zorgen we dat het verhaal wordt verwerkt in tekst, beeld en alle middelen die voor een bedrijf van belang zijn, zoals de website, brochures, kantoorinrichting, nieuwsbrieven, etc.

Duik dieper in wat wij allemaal doen en laat je inspireren.