Het hele plaatje kloppend maken. Dan wordt het mooiste van het bedrijf werkelijk zichtbaar.

allura methode

Wij gunnen groene ondernemers meer allure.

De allura methode is onze aanpak voor het onderzoeken formuleren en implementeren van het bedrijfsverhaal, de missie, visie en kernwaarden. In dat proces doorlopen we 3 fases die elk hun eigen doel hebben. In de tijd kan het zijn dat de fases elkaar overlappen.

1. corporate identity

We formuleren antwoorden op vragen als ‘Wie zijn we’, ‘Wat is ons gemeenschappelijke doel of purpose’, ‘Wat onderscheidt ons in de markt’, ‘Waar staan we voor’.

Aanpak: We onderzoeken en formuleren wat het bedrijf onderscheidt en waar het voor gaat en staat. Dat doen we door individuele gesprekken, groepsgesprekken, en / of speciaal voor dit doel ontwikkelde workshops. Elk traject is maatwerk dat wordt afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de klant.

Resultaat: Het verhaal van jouw bedrijf. Geen bedacht verhaal, maar het verhaal zoals iedereen dat zal herkennen en waarderen. Missie, visie, kernwaarden en andere teksten voor jullie situatie. Het verhaal kan worden uitgedragen in allerlei middelen, die worden ontwikkeld in fase 2 en 3.

Deze aanpak kunnen we ook inzetten voor het formuleren van een visie op leiderschap, duurzaamheidsverhaal, onderbouwing voor een verander- of change traject, een brandstory, etc.

2. internal branding

De tweede fase gaat over ‘doen wat je zegt’. Alle medewerkers worden in deze fase betrokken. Immers, wanneer duidelijk is waar een bedrijf voor gaat en staat willen we dat ook uitstralen aan alle kanten. We willen dat medewerkers het begrijpen en dat hun gedrag past bij het verhaal. Dat vereist dat de medewerkers de kernwaarden gaan voelen, ervaren en uitdragen. Iedereen doet ertoe, en alles wat we doen. Zo gaat het hele plaatje kloppen.

Aanpak: We brengen het verhaal of de strategie tot leven bij medewerkers. In stap 1 is al een deel van de medewerkers betrokken, maar nu wordt iedereen betrokken via presentaties, workshops en terugkerende boodschappen. Directie en management hebben een grote rol. Samen ontwikkelen we middelen met impact, en zorgen we dat we het leuk maken.

Denk aan o.a. workshops, boekje, intranet, interne app en event.

In deze fase kan een periode van interim management om delen van de organisatie te ontwikkelen of verder te brengen een onderdeel zijn.

3. positionering

In fase 3 brengen we externe communicatie in lijn met het verhaal. Zodat ook klanten, partners en anderen jullie verhaal herkennen in middelen en gedrag. Bedrijfsbelofte en klantervaring zijn gelijk. “What you see is what you get”.

Aanpak: Deze stap gaat over de externe communicatie, zowel in middelen als in gedrag van medewerkers. We werken samen met bureau(s), de eigen organisatie en ondersteunen daar waar gewenst is middels advies, (interim) management of projecten.

De rol van Allura Vision Growers varieert in de verschillende fases van het project, maar kan ook verschillen van bedrijf tot bedrijf. We kunnen onderzoeken, organiseren, uitvoeren en ondersteunen, maar we kunnen ook medewerkers coachen om het traject zelf op te pakken. Dat is wat we bedoelen met maatwerk. We stemmen onze dienstverlening af op de mogelijkheden en wensen van onze klanten.

Meer weten over de workshops en coaching van Allura Vision Growers?